april 26

4 Tips til god Selvfølelse

Selvfølelse handler om de tankene og følelsene vi har om oss selv,- og den verdien vi føler at vi har. Det er selve grunnmuren for å stå stødig i oss selv….

Når det kommer til hvor egenkjærlighet, så er det til syvende og sist kun en mening som virkelig betyr noe, og det er din mening. Andre kan mene hva de vil om deg, men det er din indre følelse av hva du er verdt som påvirker deg og hverdagen din.

Mange vet kanskje ikke hva som er forskjellen på selvfølelse og selvtillit, Og blander disse. Men hva er mest viktig at disse to? Er det selvfølelsen eller selvtilliten? Og hva skal du gjøre konkret for å styrke og få en bra balanse her, sånn at du føler deg bra og trygg i deg selv?

Selvtillit handler om prestasjon. Du kan ha god selvtillitt- og vite at du gjør en bra jobb, men samtidig kan du inni deg føle at du ikke er bra nok- eller være avhengig av bekreftelser fra andre.

Ofte kan det være sprik mellom disse, men med trening og bruk av ulike teknikker, kan du forbedre din indre selvfølelse sånn at den matcher din selvtillitt.

4 tips:

  1. Du må først og fremst bli bevisst på at du eventuelt har negative tanker, og hva dine negative tanker er. Når du klarer å se ditt negative mønster og hvilke tanker som ligger i det, ja da kan du gjøre noe med det. ( Det kan være at du forteller deg selv at du ikke får til noe, at du ikke er fin, at du er en dårlig person, hun får meg til å føle meg dum m.m ). En god nyhet til deg! Dette er et tankemønster du har, som skaper en følelse i deg. Og når du vet at du har disse tankene, kan du endre dem til å tenke annerledes. Se på tankene dine utenfra og som noe konkret du kan » ta» på. Deretter, ta tankene dine ned, og endre dem til noe positivt. – Og erstatt de negative tankene, men noe du er bra på istedenfor.

2. Det andre som er viktig, er å ikke sammenligne deg med andre. Dersom du skal sammenligne deg med andre, vil du ikke kunne ta tak i deg selv og det du er god på. Ta frem penn og papir, og skriv ned 5 ting du er god på. Deretter skal du skrive HVORFOR du er god til dette.

Det kan være litt utfordrende i starten å skrive positive ting om deg selv, men øvelse gjør mester. Du blir bedre på det med trening, trening, trening…

Et tips kan også være å spørre andre hvilke egenskaper du har som de setter pris på( i forhold til din personlighet, ikke hva du presterer).

Ta eierskap over tankene dine- sånn at de løfter deg og får deg fremover.

3. Start livet ditt med dagen idag! Veldig mange definerer seg selv ut fra hvem de har vært og det livet de har levd før. Men det er IKKE deg- det definerer ikke deg. Bestem deg idag – for hvem du har lyst å være NÅ. Du kan starte med blanke ark, og være tilstede her og nå- og forme livet ditt akkurat sånn som du ønsker.

4. Det siste tipset er Meditasjon. En reise i ditt Indre- der du blir kjent med deg selv og den du ønsker å være. Du har alle svarene inni deg- bare du klarer å koble ut all støyen- og Lytte innover. Fokusere på det som er bra for deg og det som du Ønsker, så er du på rett vei. Meditasjon er også er god plass å bare «lande», være tilstede uten å prestere noe som helst- og bare bli bevisst på å Puste.

Bonus:Tips til en god starte på dagen.

SMIL, med en gang du slår opp øynene. Da sender du gode signaler til hjernen – og produserer gode følelser. Visualiser dagen din- Se for deg hvordan den skal være, og tenk at den allerede ER god- før du står opp.

Ta et aktivt valg- og velg hvilke tanker du skal ha. Har selv brukt disse tenkikkene over mange år- og det funker!

Del gjerne dine opplevelser med meg – når du har testet de ut.

Husk: Du er Unik og Verdifull!

Ønsker du å vite mer og/eller jobbe mer med selvfølelse, kan du sende meg en melding på facebooksiden: » Liss Tones Helse»

eller sende en mail til lisstone76@hotmail.com.


Tags


Kanskje du også vil like: 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>