mai 6

Daglig åndelig praksis – viktig for sjela.

En daglig åndelig praksis er viktig for sjela. Du stilner sinnet og henter frem svarene i deg selv. Slik at du lettere kan leve i kjærlighet og takknemlighet, istedet for bekymring og frykt. Du fyller på med stillhet og glede, kraft og balanse.

Åndelighet og spiritualitet er stort sett det samme. Åndelig er det norske ordet, spritualitet fra det engelske.

Åndelighet trenger ikke ha noe med religion å gjøre. Jeg er ikke religiøs, men åndelig og spirituell, ja!

I hverdagen oppleves spiritualitet i det små. En følelse av å bare være her og nå. I en opplevelse av indre ro, fred og harmoni. Vi er en del av noe større enn oss selv. En hel verden og et univers.

Siden 2016 har jeg hatt en daglig åndelig praksis. Det i form av yoga og meditasjon. Den yoga formen jeg praktiserer daglig, er kundalini yoga. Selv er jeg MediYoga instruktør, og har planer å utdanne meg videre til mediyoga terapeut og lærer.

MediYoga er utviklet fra kundalini yoga av en svensk kundalini yoga lærer, Göran Boll. Det er en roligere yoga form. MediYoga er spesielt utviklet for de med helsemessige begrensninger, og for å få yoga inn i helsevesenet. Den passer likevel for alle, med eller uten begrensninger!

MediYoga og kundalini yoga er en utmerket praksis for å styrke, balansere og forebygge sykdom, stress og utbrenthet.

Jeg har selv hatt god nytte av mediyoga, i en lang periode der alt måtte gjøres veldig rolig. Nå er det så deilig å kjenne at jeg over tid har bygget opp styrken min helhetlig. Så jeg kan si at jeg har avansert med å gå mer over til kundalini yoga som en daglig praksis for meg selv.

Kundalini yoga er en helhetlig og terapeutisk yogaform.

Den består som regel av:
  • Inntoning
  • Kriyaer (sett av øvelser)
  • Hvile/avspenning
  • Meditasjon
  • Uttoning

Kriyaene er satt sammen for at de skal ha en spesiell effekt på deg kroppslig, mentalt og emosjonelt.

Gjennom praksis med kundalini yoga kan du bryte gamle uønskede mønstre, og bygge opp et fundament for nye og bedre mønstre.

I det yogiske perspektivet tar det:

  • 40 dager å bryte et mønster
  • 90 dager å skape et nytt mønster
  • 120 dager å ha det nye mønsteret innarbeidet
  • 1000 dager å mestre det nye mønsteret

Jeg har hatt en daglig åndelig praksis i ca 1400 dager. Det betyr at jeg mestrer denne nye vanen jeg har skapt for meg selv. Denne praksisen har stort sett bestått av kundalini yoga og mediyoga.

En daglig åndelig praksis trenger ikke bestå av et helt yogaprogram. Å starte dagen med stillhet i en meditasjon, er åndelig praksis.

Daglig praksis kan gjøres når som helst når det passer for deg. Det viktigste er at du setter av tid kun til deg selv, og at du kan være uforstyrret.

Jeg foretrekker å starte dagen med min praksis, da føler jeg at jeg er styrket til å møte dagen. Hvis jeg en dag velger å gjøre programmet mitt senere på dagen, merker jeg forskjellen.

Når jeg er på reise har jeg alltid min daglige yoga praksis med meg. Jeg finner alltid sted og tid til å praktisere.

En av mine mentorer siden 2016 er Kundalini Yoga lærer og Spirituell veileder, Lill Janne Legård. Da hun åpnet medlemsportalen Lev intuitvt©, var jeg rask med å registrere meg der.

I portalen finner du masse kundalini yoga program og meditasjoner for å få bedre kontakt med din intuisjon. Det er mye annen super inspirasjon og lærdom der også, sjekk det ut HER!

I medlemsportalen har vi utfordringer der vi gjør det samme programmet i 40 dager. 1 gang i uka er vi på live i facebook gruppe og gjør det sammen, der Lill Janne veileder oss.

Hver uke har Lill Janne et nytt og spennende tema hun snakker om, og etter timen er det Q & A (spørsmål og svar). Selv om vi sitter på hver vår plass og gjør yoga, skaper det et samhold, og en nydelig energi.

Jeg er akkurat ferdig med en 40 dagers kriya for mer klarhet. Jeg delte den i hurtigfilm på slutten av forrige blogginnlegg HER!

Om 2 dager begynner vi med en ny 40 dagers kriya som handler om å kunne ta i mot. Den gleder jeg meg til. Vi er så flinke på å gi til andre hele tiden, men klarer ikke ta i mot uten å føle at vi må gi noe tilbake. Vi skal klare alt selv.

Nå har jeg gjort en kriya for seier (victory) i 2 dager, da fikk jeg svettet litt. Den varte i 40 min. Det er en kriya for å ta styring i eget liv, styrke din suksess i business og livet.

Jeg deler en hurtigfilm av den også:

Håper dette inspirerte deg også til å ha en daglig åndelig praksis, finn din måte å ha det på. Prøv kundalini yoga hvis du synes det hørtes spennende ut.

Senere vil jeg skrive mer om begreper i kundalini yoga, for eksempel mantra, som brukes veldig mye i denne yoga formen.

Fra hjertet

Hanne


Tags

åndelighet, Daglig åndelig praksis, daglig praksis, Helse, indre ro, kundalini yoga, livsstil, MediYoga, påfyll, spiritualitet, stillhet


Kanskje du også vil like: 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>