mai 5

Det uperfekte Perfekte

Fuck Perfeksjonismetrollet.

Dette nydelige Sagnet beskriver på en rørende og flott måte – hvordan alle vi mennesker er helt Unike, har Kvaliteter og bidrar på forskjellige måter – som sammen skaper en helhet. Hvordan» Svakheter» kan snus til styrker og danne en vakker fargerik bukett….

EN KRUKKE MED SKÅR – Sagn fra India

Landsbyens Vannbærer hadde to store krukker. De hang i hver sin ende av en trestang som han bar på tvers over skuldrene sine. En av krukkene hadde en skår, den andre var helt hel og perfekt. Etter den lange turen fra elven til huset leverte alltid den hele krukken alltid en full posjon vann, mens den krukken med skår bare var halvfull.

I to lange år skjedde det samme: Vannbæreren kom tilbake med en og en halv krukke vann til huset sitt. Selvfølgelig var den perfekte krukken stolt av den jobben den gjorde, helt perfekt utført og akkurat som den var skapt for. Den stakkars krukken med skår skammet seg imidlertid over sine feil og var fortvilet fordi den bare kunne prestere halvveis det den var skapt for…….

Etter to år med det den oppfattet som bitter tilkortkommenhet, tok krukken mot til seg ved elven og snakket til Vannbæreren. » Jeg skammer meg over meg selv, og jeg vil be om forlatelse til deg. Skåret på min side har gjort at vannet renner ut på veien tilbake til landsbyen, og jeg har bare vært i stand til å levere halvparten av min del. På grunn av min svakhet, må du gjøre all denne tunge jobben uten å få full utbytte for din innsats»

Vannbæreren så på krukken. Så sa han » La du merke til at det er blomster bare på din side av stien og ikke på siden til den andre krukken? Det er fordi jeg alltid har visst om din svakhet, så jeg plantet frø på din side. Og hver dag når vi går tilbake, har du vannet dem. I to år har jeg kunnet plukke disse vakre blomstene og dekorere bordet mitt med. Uten deg som du er, ville jeg ikke hatt den gleden og skjønnheten i huset mitt.»

Hvilke refleksjoner og tanker gjør du deg om sagnet- og hva trur DU det kan lære oss ? Jeg blir veldig gla om DU som leser dette, deler dine refleksjoner i kommentarfeltet!

Ønsker du å komme i kontakt med meg, send meg en melding på min Facebookside:

Du kan lese om om meg på www.gofølelsen.no


Tags


Kanskje du også vil like: 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>