Det vi sier til oss selv hver dag har alt å si for hvordan vi har det. Heldigvis kan vi velge hva vi tenker, men da må vi øve, resten av livet. Vi vil alltid ha tanker. Negative tanker vil komme til oss selv om vi har valgt å tenke mer positivt.

Vi kan faktisk endre måten vi håndterer de negative tankene våre.

Where focus goes, energy flows

Det du fokuserer på får du mer av. Derfor kan du like gjerne tenke gode og positive tanker om deg selv, og livet ditt. Når vi sier om og om igjen til oss selv at, vi kan ikke, vi er ikke gode nok, jeg er for tykk, de andre er bedre enn meg osv. Da er det slik vi føler oss. Da er det slik virkeligheten vår blir.

Gjennom pust, yoga, meditasjon og andre verktøy har jeg lært meg å se på tankene mine på en ny måte.

Mantra er ord og setninger med positive affirmasjoner du sier om og om igjen til deg selv for å endre ditt tankemønster.

I kundalini yoga og mediyoga brukes mantra mye. Mantraet kan sies med normal stemme, hviskes, eller synges. Det finnes mange mantra meditasjoner.

Dette er en nydelig mantrameditasjon for hjertet som handler om å gi deg selv kjærlighet. På et gammelt urspråk er ordene :

Guru guru wahe guru – guru ram das guru

På norsk kan det oversettes som at visdom kommer til meg som en tjener av det uendelige.

Du kan utføre den ved å holde hendene på hjertet, midt på brystbenet den høyre hånden over den venstre. Slapp av i skuldre albuer og kjeve, og lytt til mantraet og syng gjerne med. La følelser som kommer, få komme.

I det siste har jeg også begynt å høre på positive affirmasjoner på youtube. Etter min morgen praksis, setter jeg det på. Jeg blir enten sittende i meditasjon og lytte. Eller plugge det i ørene, og ha det med meg i mine forberedelser for dagen.

Jeg kan også ta med meg bluetooth høyttaler på badet. Lytter mens jeg går i dusjen og gjør meg klar for dagen. Det har vært veldig god hjelp for meg, for å holde meg oppe i den høye og positive energien.

Jeg deler en av de korte videoene jeg hører på med deg her. Det viktigste er ikke å huske alt som blir sagt, men bare lytte til ordene og musikken. Ordene vil påvirke deg ubevisst. Det kan ta tid å legge merke til endringer som skjer med deg. Plutselig en dag går det bare opp for deg at noe har endret seg.

Det er aldri forseint og begynne å si positive og kjærlige ord til deg selv. Det handler ikke om at du ikke kan ha en dårlig dag eller føle deg trist og lei.

Det handler om å akseptere det du føler og gå videre. Det handler om å elske deg selv slik du er, og om å åpne opp. Åpne opp for å endre på det du ikke trenger å ha i livet ditt lengre.

Disse verktøyene i hverdagen kan brukes forebyggende, ikke bare når noe oppstår, da orker vi ofte ikke likevel! Når du bruker positive affirmasjoner daglig blir det din nye vane, og det blir lettere å ta de i bruk når du trenger det.

Affirmasjoner brukes ikke bare for å elske deg selv mer, de kan også brukes for å tiltrekke deg det du trenger, når det gjelder helse, økonomi, kjærlighet og jobb. Det kan jeg skrive mer om en annen gang. Første steget er uansett å elske deg selv, for å få det bedre i alle områder av livet.

Når du tenker og sier positive ord til deg selv vil du også tenke og si det til andre.

Håper dette inspirerte deg også til å bli mer oppmerksom på hva du sier til deg selv hver dag, og gir deg noen tips til verktøy ved utfordringer du møter i hverdagen.

Fra hjertet

Hanne


Tags

kundalini yoga, mantra, MediYoga, Yoga


Kanskje du også vil like: 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>